http://www.ikimfm.my/

Tuesday, July 16, 2013

Minggu pertama Ramadhan......

Sempena Ramadhan yang sedang kita nikmati ibadahnya, saya ucapkan selamat berpuasa kepada smua ummat islam di seluruh dunia....

Hadiah ramadhan yg paling happy adalah anak2 cemerlang dlm pelajaran......dua2 puteri ku dapat straight A, bijak2 anak2. maklumla, nenek ngan tokwan bekas guru.... so dah de guru dalam rumah la.....alhamdulillah...

so minggu ni nak raikan puteri2 ku brsempena juga dgn hari jadi kakak yg ke 7thn.......

Apakah yang meletup itu?

Sabtu lepas, aku dengan sorang rakan drive kereta menuju ke Sg. Buloh.... nak berbuka puasa brsm abg dan familynya. So, kitorang pun atur plan ke sana. Dlm perjalann ke sana, masa nak keluar ke highway dr Putrajaya, tiba2 bunyi meletup 2 kali. aku sangka tayar keta aku. tapi stereng tak bergoyang pun.

Jadi, just buat tak tau, jalan saja............... masa kat highway, ntah mcm mana, stereng brgoyang..... so trpaksala memperlahankan kelajuan..... cuma mengagak yg tayar kena bnda tajam la...... dgn hujan lebatnya, hanya  Allah yg tahu betapa resah hati kami.

siap pasang lampu kecemasan lg, pastu call abg.......hujan lebat dgn angin kuat...huhu...dugaan, dugaan...

dipendekkan cerita, sampai kat sana, abg pun bw g ke bengkel kereta, namanya 'bengkel kita'. bagus bengkel ni (takde bayaran dikenakan sbb takde buat repair, just cek je; kedai tayar kat kmtg, masih amik separuh byrn, katanya sbb cek tayar)....... dia cek keta, takde bnda tajam pun..... tp aku brkeras cakap ada letupan kat jalan raya tadi, so dia pun test drive la keta aku. lama gak tunggu.......

pastu dia balik, cakap okay jew smua............ jd aku pun rs pelik....hmmm..... last terasa la malu kerana tak de problem......... trus balik umah abg..... kak iparku siapkn makann, then, kami pun berbuka puasa....

setelah bncg2 ngan keluarga abg....... kitorang pun tak jumpa jawapan..... sampai la hari ni....rs pelik, apakah yg meletup tu.... smua bg andaian, mgkn terlannggar air kotak minuman.....hmm... apakah sebenarnya yg meletup tu?